Επαγγελματικός εξοπλισμός

various , 0 Comments

Επαγγελματικός εξοπλισμός

Πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται να ανοίξουν το δικό τους καφέ ή τη δική τους επιχείρηση εστίασης. Όμως εαν δε γνωρίζετε μερικά πράγματα, αυτή η κίνησή σας θα σας κοστίσει αρκετά χρήματα – μερικά εκ των οποίων θα μπορούσατε να τα είχατε αποφύγει. Πριν καθίσετε να γράψετε το business plan σας, θα πρέπει να γνωρίζετε τι επαγγελματικό εξοπλισμό χρειάζεστε έτσι ώστε να είστε έτοιμοι να ανοίξετε το δικό σας κατάστημα εστίασης.

Εξοπλισμός καφέ

Στον εξοπλισμό καφέ περιλαμβάνονται όλα τα μηχανήματα τα οποία παίζουν ρόλο από το κόψιμο του καφέ εως το σερβίρισμα στο πελάτη. Δεν υπάρχει κατάστημα εστίασης που να μην σερβίρει καφέ – οπότε και το θεωρούμε ως δεδομένο σε ό,τι κατάστημα κι αν ανοίξετε. Το βασικό μηχάνημα στον εξοπλισμό καφέ είναι οι μηχανές espresso. Μέσα απ’αυτές θα μπορέσετε να παράγετε καφέ εσπρέσσο καθώς και αφρόγαλο για τον καπουτσίνο. Οι επαγγελματικές μηχανές καφέ διατίθονται σε διάφορες μορφές και επιλογές – διαφέρουν ως προς τα χαρακτηριστικά, τα διαθέσιμα group που έχουν, τις εξτρά επιλογές, κ.α.

Συμπληρωματικά με την μηχανή καφέ είναι ο μύλος espresso – grinder. Εδώ βάζουμε τον καφέ ως σπυρί(κόκκοι καφέ) και παίρνουμε τον αλεσμένο καφέ έτοιμο για χρήση στη μηχανή. Τέλος, θα χρειαστείτε σίγουρα φραπιέρες για την παραγωγή τόσο του φραπέ όσο και όλων των κρύων ροφημάτων.

Εξοπλισμός για μικρά γεύματα

Ο επαγγελματικός εξοπλισμός ενός καταστήματος δεν περιορίζεται μόνο στα διαθέσιμα ροφήματα που θα σερβίρει στους πελάτες του. Τα τελευταία χρόνια όλα τα καταστήματα με καφέ έχουν γίνει καφέ-bistro και σερβίρουν από μικρά γεύματα μέχρι κανονικά πιάτα στους πελάτες τους. Έτσι θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό εστίασης ώστε να σερβίρετε γεύματα στους επισκέπτες-πελάτες σας.

Από τα πιο διαδεδομένα μηχανήματα που θα χρειαστείτε είναι ο φούρνος μικροκυμάτων και οι τοστιέρες. Και στα δυο μηχανήματα μπορείτε τόσο να προετοιμάζετε γεύματα και να ψήνετε όσο και να ζεσταίνετε πριν το σερβίρισμα. Ειδικά για τις τοστιέρες, μπορείτε να τις προμηθευτείτε με πλάκες grill ή πανίνι(λείες) ή ακόμα και διαφορετικές πάνω-κάτω έτσι ώστε να σας καλύπτει όλες τις ανάγκες.

Εαν θέλετε να σερβίρετε κρέπες και βάφλες στο κατάστημά σας τότε πρέπει να προμηθευτείτε τα ειδικά μηχανήματα που είναι οι κρεπιέρες και οι βαφλιέρες αντίστοιχα. Και για τα 2 μηχανήματα υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις, ανάλογα τις ανάγκες και τη ζήτηση που υπολογίζετε. Οι κρεπιέρες διατίθονται τόσο σε εκδόσεις υγραερίου όσο και με ηλεκτρικό ρεύμα – για μια καφετέρια-αναψυκτήριο το καλύτερο είναι οι εκδόσεις με ρεύμα καθώς δε μπλέκεται με παροχή αερίου, νέα σχέδια πυροσβεστικής,κ.ο.κ.

Μηχανές παγωτού

Οι μηχανές παγωτού είναι ένα πολύ hot προϊόν, ειδικά τα τελευταία χρόνια. Προσφέρουν το γνωστό σε όλους παγωτό μηχανής ή αλλιώς παγωτό χωνάκι(ή soft ice). Είναι ένα ιδιαίτερα αγαπητό προϊόν στον κόσμο και πολύ κερδοφόρο για το κατάστημα. Για να προσφέρουμε soft ice στο κόσμο, πρέπει να προμηθευτούμε την ειδική επαγγελματικη μηχανή παγωτού. Οι μηχανές παγωτού υπάρχουν σε εκδόσεις με 1 ή 2 γεύσεις(και ανάμεικτο). Η καλύτερη επιλογή είναι μια μηχανή παγωτού με 2 γεύσεις + ανάμειξη. Έτσι θα μπορείτε να προσφέρετε εκλεκτές γεύσεις στους πελάτες σας(όπως κρέμα-σοκολάτα ή ανάμεικτο αυτών!)

Κοστολόγιο επαγγελματικού εξοπλισμού

Ανάλογα τα μηχανήματα που θα τοποθετήσετε καθώς και τι ποιότητας θα είναι, ο επαγγελματικός εξοπλισμός θα κυμανθεί αντίστοιχα. Μπορείτε να στήσετε ένα μικρό κατάστημα-καφέ με 10-15.000€ (χωρίς τα έπιπλα) ενώ ένα μεγάλο αναψυκτήριο με αρκετά προσφερόμενα προϊόντα να σας κοστίσει πάνω από 25.000€ μόνο για τον εξοπλισμό εστίασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *